Groep 1-2

We beginnen de dag in de kring of met een taak uit de weektaak. Dan hebben we bijvoorbeeld een kringgesprek, doen taalspelletjes en/of lezen we een verhaal voor. Daarna spelen en werken de kinderen in de verschillende hoeken. Er is een moment om te drinken en een tussendoortje te eten en natuurlijk is er tijd om te bewegen: lekker buiten of in het speellokaal. 

Samenwerking

Als uw kind op school komt, krijgt het een maatje toegewezen. Alle kinderen hebben een maatje aan wie ze hulp kunnen vragen of geven of met wie ze samenwerken. Dat hoort bij onze daltonaanpak. Al heel snel raken nieuwe kinderen vertrouwd met de klassenregels die er zijn en met een aantal vaste gewoonten.

Thematisch

Uw kind krijgt een eigen symbooltje die het kind bij het onderdeel ‘spelen en werken’ op het keuzebord mag plaatsen. Het kind hangt het symbool op bij de activiteit die het graag wil doen. Verder werken we altijd met een thema, bijvoorbeeld je lichaam, de supermarkt, herfst. Als we met een nieuw thema beginnen, krijgt uw kind een informatieblad mee, zodat u kunt zien waar we het met elkaar over hebben en welke liedjes we zingen.

Snel naar